Beursgang

Olieconcern Saudi Aramco schrapt ook Europese roadshow

De Saoedische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen en andere Europese steden de boer op om investeerders te werven voor zijn aanstaande beursgang. De road-show voor komende woensdag is afgeblazen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Aramco werkt aan mogelijk de grootste beursgang aller tijden, met een gehoopte opbrengst van 25 miljard dollar voor 1,5 procent van de aandelen. Daarmee zou het bedrijf ergens rond de 1,7 biljoen dollar (1,5 biljoen euro, oftewel 1.500 miljard euro) waard zijn. De omvang van de beursgang wordt echter minder groot dan de 100 miljard waar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman aanvankelijk op rekende. Het schrappen van de presentaties in Europa is het nieuwste teken dat de internationale ambities voor de beurslancering zijn teruggeschroefd. Eerder werd al afgezien van plannen om de aandelen in de VS, Canada en Japan aan de man te brengen. (ANP)