25 verstekelingen aangetroffen op veerboot Vlaardingen

De 25 verstekelingen zaten in een koelcontainer en kampen met onderkoelingsverschijnselen. Twee moeten naar het ziekenhuis, de anderen worden naar het politiebureau gebracht.
Een veerboot van rederij DFDS ligt in de Vlaardingse Vulcaanhaven, nadat aan boord 25 verstekelingen zijn aangetroffen.
Een veerboot van rederij DFDS ligt in de Vlaardingse Vulcaanhaven, nadat aan boord 25 verstekelingen zijn aangetroffen. Foto Marco de Swart/ANP

Op een veerboot in een Vlaardingse containerhaven zijn dinsdagavond 25 verstekelingen gevonden. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De verstekelingen zaten in een koelcontainer en kampten met onderkoelingsverschijnselen. Twee van hen worden „voor extra medische zorg” naar het ziekenhuis gebracht. De overige 23 ondergaan ter plekke een controle door ambulancepersoneel en worden daarna naar het politiebureau gebracht.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar de Vlaardingse Vulcaanhaven, even ten westen van Rotterdam. Vanaf het schip ontving de veiligheidsregio vervolgens al snel berichten dat er geen sprake was van een levensbedreigende situatie. Nadat de verstekelingen van boord waren gehaald, werd het schip nog onderzocht met speurhonden, om zeker te zijn dat er geen personen waren achtergebleven.

Lees ook deze reportage uit de Vlaardingse veerboothaven: Tussen de achterwielen zit een Afghaan verstopt

Op het moment dat de verstekelingen werden ontdekt, was de veerboot van rederij DFDS al vertrokken vanuit de terminal aan de Vulcaanhaven. Het vaartuig moest omkeren en legde na 20.00 uur weer aan. Het schip was onderweg naar het Britse Felixstowe.

In het Rotterdamse havengebied worden geregeld verstekelingen aangetroffen op veerboten en in vrachtwagens. In de eerste vijf maanden van dit jaar waren het er 580, ruim honderd meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, berichtte RTV Rijnmond. De verstekelingen hopen mee te kunnen liften naar het VK.