Hongkong

Politie dreigt met scherp te schieten op demonstranten

Opnieuw zijn hevige gevechten uitgebroken tussen demonstranten en politie in Hongkong. De politie waarschuwde zondagavond met scherp te gaan schieten als de demonstranten dodelijke wapens en ander geweld blijven gebruiken, meldt persbureau Reuters. Een agent is zondag door een pijl in zijn been geraakt en behandeld in het ziekenhuis. Demonstranten hebben zich opgesloten in de Polytechnische Universiteit, waar de protesten tegen de regering de laatste tijd zijn geconcentreerd. De politie schoot met traangas en waterkanonnen tegen de barricades van de demonstranten, maar trok zich volgens Reuters terug toen ze bestookt werden met brandbommen. Ook staken demonstranten enkele bruggen rond het terrein in brand, om te voorkomen dat de politie verder kon komen. (NRC)