Podcast

De vergismoord op Mohamed die Amsterdam wakker schudde

In de Amsterdamse ‘zwijgwijk’ Wittenburg werden de gevolgen van de drugscriminaliteit pas echt duidelijk na de moord op een onschuldige stagiair.

Zes moorden in vijf jaar tijd: zo lang duurde het voor de ernst van de drugscriminaliteit onder jongeren doordrong bij het stadsbestuur van Amsterdam. De doden kwamen allemaal uit Wittenburg, een wijk in het centrum waar niemand praat met de politie. Jan Meeus en Thijs Niemantsverdriet kwamen erachter dat Amsterdam na de moord op de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi inzag dat de gelauwerde Top 600 één grote blinde vlek bevatte. Alleen: hoe dring je door in een wijk die zwijgt?

Lees ook Vergismoorden in een zwijgwijk waar je niet met politie praat

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Tessa Colen en Felicia Alberding
Montage: Yeppe van Kesteren