Cocaïnenetwerk

Nederlandse drugshandelaar Dennis V. dood gevonden in Braziliaanse cel

Een Nederlandse drugsbaron is deze week dood gevonden in zijn cel in Brazilië. Dat bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag na berichtgeving van Braziliaanse media. Het gaat om de 40-jarige Dennis V., een van de kopstukken van een cocaïnenetwerk dat in augustus werd opgerold. V. was in afwachting van zijn proces. Volgens de krant O Popular zat hij alleen in zijn cel in een gevangenis in Planaltina de Goiás, enkele honderden kilometers van de centraal gelegen hoofdstad Brasília.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Autoriteiten houden rekening met zelfmoord. Buitenlandse Zaken heeft contact gezocht met de nabestaanden. De bende van V. zou volgens de Braziliaanse politie op grote schaal cocaïne vanuit Colombia en Bolivia via Brazilië naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk hebben verscheept. Daarvoor maakte het netwerk gebruik van kleine vliegtuigen.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl