Minderjarigen aangehouden in Belgische vermissingszaak

Twee minderjarigen en een dertigjarige man zijn aangehouden in de vermissingszaak van de Belgische loodgieter Jan van der Heyden. Al eerder werden drie mensen aangehouden.
De politie deed eerder onderzoek in een woning en een loods in Steenbergen na de aanhouding van twee vrouwen.
De politie deed eerder onderzoek in een woning en een loods in Steenbergen na de aanhouding van twee vrouwen. Foto ANP

Drie aanhoudingen zijn sinds vrijdag verricht in de vermissingszaak van de Belgische Jan van der Heyden. Onder de gearresteerden zijn twee minderjarigen. Dat meldt de politie zondagmiddag. Sinds 2 juni wordt de 56-jarige loodgieter uit het Belgische Lint vermist.

Naast de twee minderjarigen werd een dertigjarige man aangehouden in Hoogerheide. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Over de minderjarigen wil de politie vanwege hun leeftijd niet meer informatie verstrekken. De politie werkt in deze zaak samen met Belgische collega’s.

Begin oktober arresteerde de politie twee vrouwen uit Steenbergen die betrokken zouden zijn bij de verdwijning van Johan van der Heyden. De 18- en 39-jarige vrouwen zitten nog in voorlopige hechtenis. Ook in België is eerder een vrouw gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Het totaal aantal gearresteerden komt daarmee op zes.