‘De hele dag zitten vreet energie’

In het mandje

Rowan Jamanika

Rowan Jamanika

Tweedejaarsstudent werktuigbouwkunde Rowan Jamanika (18) heeft zijn middageten gekocht bij de Spar University, de enige supermarkt op campus de Uithof van de Hogeschool en Universiteit Utrecht. „Ik probeer meestal gezond te eten.”

Wat is het geworden?

„Normaal haal ik hier salades, maar op een gegeven moment wil je weleens iets nieuws proberen. Daarom vandaag twee wraps: één kip caesar en één gerookte zalm. Ik heb het nog niet eerder gegeten, maar een vriend raadde het aan.”

Eet je altijd gezond?

„Meestal wel, het is in ieder geval niet dat ik expres ongezond probeer te eten, haha. Er wordt hier op de Uithof ook friet verkocht en als je dat ziet, is het toch verleidelijk. Maar deze wraps of een salade zijn wel gezonder dan een potje jellybeans.”

En frisdrank erbij.

„Dit blikje cassis is een guilty pleasure ja. Ik heb nu projectweek, waardoor ik elke dag van ’s ochtends vroeg tot een uur of zes op de hogeschool zit. De hele dag zitten vreet energie, dus dan heb ik echt wat suikers nodig.”

Hoe vind je de prijzen?

„Hartstikke duur, je wordt afgezet waar je bij staat. Maar het is de enige supermarkt hier op de campus én in de wijde omgeving, dus je moet wat hè.”

Wat zou je hier nooit kopen?

„Avondeten, dat haal ik bij een goedkope supermarkt in de buurt van mijn huis. Maar een zak chips of potje jellybeans kan zo nu en dan best.”