Thuiskok

Kakifruit, citrus en vanille

Persimmon on white background.
Persimmon on white background.

We sluiten af met zoet voor het weekend. De gekaramelliseerde kaki kunt u volgens de aanwijzingen met yoghurt of pap serveren als ontbijt, maar het kan ook heel goed als dessert gebruikt worden, bijvoorbeeld met pain perdu van brioche of heel simpel met ijs.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Halveer de vanillepeul in de lengte en schraap het merg er uit boven de ovenschaal. Voeg de ahornsiroop en de rasp en het sap van de sinaasappels en de limoenen toe en roer door elkaar. Leg het fruit in de ovenschaal en hussel voorzichtig zodat al het fruit van een laagje siroop wordt voorzien. Draai ieder stuk fruit met de snijkant naar boven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en rooster het fruit 35 tot 40 minuten tot het zacht en gaar is. Verwijder het aluminiumfolie en bak het fruit nog 10 minuten in de oven zodat het fruit karamelliseert aan de randen. Het sap en de siroop vormen een heerlijke saus om over het fruit te schenken. Serveer de warme kaki op je pap of met naturel yoghurt.

De kaki’s zijn een paar dagen houdbaar in een luchtdicht afsluitbare vershouddoos in de koelkast.