Onderhoud

Weer financiële tegenvaller voor Uithoflijn in Utrecht

De kosten voor de Uithoflijn in Utrecht zullen – als de tram in december eenmaal rijdt – nog hoger uitvallen dan was begroot. Dat blijkt uit een inventarisatie van de provincie Utrecht, zo bevestigt PVV-fractievoorzitter in de Provinciale Staten René Dercksen na berichtgeving in De Telegraaf. De provincie houdt nu rekening met een extra tegenvaller van 22 miljoen euro, maar dat bedrag kan oplopen tot wel 39 miljoen euro. Verschillende kostenposten zouden hoger uitvallen, zoals geld dat nodig is voor het onderhoud van het spoor, de vervanging van de bovenleiding en de reparatie van de tramhaltes. De materialen zouden minder lang mee gaan dan werd verwacht. De aanleg van de Uithoflijn, die het station Utrecht Centraal met de Uithof verbindt, is al veel duurder dan in eerste instantie was begroot. (NRC)