Verdachte aangehouden in moordzaak oud-voetballer Maynard

Kelvin Maynard, die in het verleden bij FC Volendam en FC Emmen speelde, werd in september doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.
De auto waar Kelvin Maynard in zat toen hij werd beschoten botste daarna op een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost.
De auto waar Kelvin Maynard in zat toen hij werd beschoten botste daarna op een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost. Foto Sem van der Wal/ANP

De politie heeft donderdag een verdachte aangehouden vanwege de dood van oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat meldt de politie. Over de identiteit van de verdachte noch over zijn rol bij de moord heeft de politie iets bekendgemaakt.

Maynard werd op 18 september in de auto onder vuur genomen in Amsterdam-Zuidoost en overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Maynard botste na de schoten tegen een brandweerkazerne. De vermoedelijke daders vluchtten na de moord op een motor met drie wielen. Over een motief voor de moord laat de politie nog niets los. Verschillende media berichtten na de dood van Maynard dat hij betrokken zou zijn geweest bij een ripdeal van honderden kilo’s cocaïne.

Op internet gingen foto’s rond van de reanimatie van Maynard, die in het verleden onder meer bij FC Volendam en FC Emmen speelde. De foto’s bleken te zijn gemaakt door brandweerlieden. Vorige week maakte de brandweer na kritiek van minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) bekend dat zij disciplinair gestraft worden, maar niet worden ontslagen.