Thuiskok

Karnemelk-kippenvleugels

Als u de kip een avond van tevoren marineert kost de overige voorbereiding u weinig tijd. Dit staat in het boek als lunchgerecht, maar voor de avond kan dit natuurlijk ook prima.

Meng de kippenvleugels met de karnemelk, knoflook, het citroensap en de cayennepeper in een grote kom. Breng goed op smaak met zeezout en peper en roer om te mengen. Dek de kom af en zet hem in de koelkast zodat de kippenvleugels kunnen marineren. Laat ze minimaal een paar uur staan en bij voorkeur een hele nacht.

Doe de bloem in een ontbijtkom en roer het korianderpoeder, het gerooktpaprikapoeder, zout en de peper door de bloem. Verwarm de oven voor tot 200 graden als het tijd is om de kippenvleugels klaar te maken. Bekleed een paar bakplaten met bakpapier. Pak een kippenvleugel uit de marinade, schud de overtollige karnemelk eraf en doop hem in de gekruide bloem. Zorg ervoor dat de vleugel helemaal bedekt is met bloem leg hem op de bakplaat. Herhaal dit met de andere kippenvleugels en bak ze 25 minuten in de oven – keer ze halverwege – tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de kippenvleugels met chilisaus en limoenpartjes.