Recensie

Recensie Muziek

Josh Homme blijkt te kunnen zingen als Bowie

Het duurde zestien jaar voordat de leden van Queens of the Stone Age weer een vriendensessie belegden in hun studio in de Californische woestijn. Maar de aanpak is nog hetzelfde. Tijdens deze sessies wordt met wisselende bezetting gemusiceerd, het daaruit voortgekomen album is daardoor wisselend in stijl. Vaak blijken de opnamen uit de woestijn later uit te groeien tot voldragen QOTSA-liedjes. Tijdens de woestijnsessies wordt lol gemaakt, en voor de vuist weg een tekst ingezongen. Dat resulteerde in acht liedjes, waarvan één een overbodige instrumentale track is, en een comedyliedje (‘Chick Tweets’) dat ook geen indruk maakt. Gelukkig blijkt Billy Gibbons van ZZ Top te kunnen zingen als Josh Homme, zingt Josh Homme als David Bowie (in aanzwellende ballade ‘Easier Said Than Done’), en is ook Jake Shears (van Scissor Sisters) een hoog zingende aanwinst in het uitgewerkte ‘Something You Can’t See’.