Recensie

Recensie Muziek

FKA Twigs: een juweel van een album

De Brits-Jamaicaanse FKA Twigs (Tahliah Barnett) brak door met een nieuw broeierig, futuristisch elektronisch r&b-geluid in 2014. Op de opvolger van haar debuut LP1, komt daar nu kwetsbaarheid bij. In ‘Cellophane’, een juweel van een single en video, beklimt de danseres in droomvlucht een paal op killer stilletto’s waarna ze in vrije val belandt. Ze is kwetsbaar en sexy als ze de breuk met ex en Hollywoodacteur Robert Pattinson bezingt, maar Magdalene is allesbehalve een huilalbum. Een track als ‘Sad Day’ heeft krachtige poparrangementen in de geest van Grimes en er staat zelfs een trap-track op met Future die werkt. Barnett grijpt muzikaal terug naar de tijd toen ze als kind op operazangles ging en aanvoerder was van een jazzband. Haar klassieke zangstem, geëchood door een koor, is prachtig en wordt ondersteund door een weelde aan orkestrale arrangementen op ‘A Thousand Eyes’. Magdalene is op de valreep een van de mooiste albums van 2019.