Twee doden na schietpartij in middelbare school Californië

Vijf slachtoffers en de vermoedelijke dader werden naar het ziekenhuis gebracht na een schietpartij bij Saugus High School, in de buurt van Los Angeles.
Ambulances staan buiten Saugus High School in Santa Clarita, Californië.
Ambulances staan buiten Saugus High School in Santa Clarita, Californië. Foto Marcio Jose Sanchez/AP

Bij een schietpartij op een middelbare school in de buurt van Los Angeles zijn donderdag een twee scholieren van 14 en 16 jaar omgekomen. Dat meldt de lokale sheriff op Twitter. Drie anderen raakten gewond en werden opgenomen in lokale ziekenhuizen.

De politie in Santa Clarita, dat zo’n zestig kilometer ten noorden van Los Angeles ligt, was op zoek naar een jongeman met een Aziatisch uiterlijk in zwarte kleren. Een 16-jarige verdachte is aangehouden. Hij raakte zwaargewond door een zelf toegebrachte schotwond. De politie tast nog in het duister over een motief of ideologie, meldt persbureau AP.

Ooggetuigen hoorden volgens de Amerikaanse tv-zender CNN zeker vijf schoten in Saugus High School afgaan. Volgens CNN doorzoekt de politie ook de woning van de verdachte. Op foto’s is te zien hoe scholieren in rijen door bewapende agenten geëvacueerd worden. Scholen rond Santa Clarita werden uit voorzorg korte tijd afgesloten.

De schietpartij in Santa Clarita is volgens Everytown for Gun Safety dit jaar het vijfentachtigste vuurwapenincident op een onderwijsinstelling. De actiegroep wil een einde maken aan het vuurwapengeweld in de Verenigde Staten.

Twitter avatar LACoSheriff Alex Villanueva Update regarding the shooting at #SaugusHigh, suspect is in custody and being treated at a local hospital.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn ‘113 Zelfmoordpreventie’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl