Zeker twaalf doden bij busongeluk Slowakije

Een bus en een vrachtwagen botsten op elkaar in het westen van Slowakije. Zeker twaalf mensen zijn hierbij om het leven gekomen.
Bij een ernstig busongeluk in Slowakije zijn zeker dertien mensen omgekomen.
Bij een ernstig busongeluk in Slowakije zijn zeker dertien mensen omgekomen. Foto AP

Zeker twaalf mensen zijn woensdag omgekomen bij een busongeluk in het westen van Slowakije, onder wie vier kinderen. Ook raakten zeker zeventien mensen gewond, onder wie drie in kritieke toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat meldt persbureau AP. Eerder op de dag werd nog gesproken van dertien dodelijke slachtoffers en twintig gewonden. De autoriteiten hebben dit aantal later aangepast.

De bus werd van de zijkant geraakt door een vrachtwagen die volgeladen met stenen in tegengestelde richting langsreed, liet de minister van Binnenlandse Zaken weten. Het regende en vermoedelijk was de vrachtwagen te zwaar beladen. De bus belandde uiteindelijk in de greppel langs de weg. Ook de chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond. Het ongeluk gebeurde nabij de stad Nitra, zo’n honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Bratislava.

Volgens lokale media zouden in de bus voornamelijk middelbare scholieren zitten maar dit is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Premier Peter Pellegrini noemde het ongeluk „vreselijk” en betuigde zijn medeleven aan de familie van de slachtoffers.

Het ongeluk gebeurde nabij de stad Nitra.