Voetbal

Nederlands vrouwenelftal wint van Slovenië in kwalificatieduel

De Nederlandse voetbalsters hebben ook de zesde groepswedstrijd gewonnen in de kwalificatie voor het EK van 2021. Nederland versloeg Slovenië in Arnhem met 4-1. Oranje begon in een goedgevuld Gelredome gretig. In een hoog tempo trachtte de Europese kampioen de Sloveense verdediging stuk te spelen, maar na een half uur kwam Slovenië verrassend op voorsprong. Sherida Spitse bracht de eerste twee treffers van Oranje op haar naam, ze scoorde twee keer uit strafschoppen. Daarna trof ook Vivianne Miedema twee keer doel. Oranje leidt in groep A, met achttien punten uit zes duels. Rusland, Kosovo en Slovenië staan nog maar op zes punten. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK in Engeland. De volgende poulewedstrijd van Nederland is in april, tegen Kosovo. (ANP)