Ahmet Altan

Vorige week vrijgelaten Turkse journalist weer gearresteerd

Een week na zijn vrijlating is de prominente Turkse journalist en schrijver Ahmet Altan dinsdag in Istanbul gearresteerd. Justitie had beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter van vorige week om Altan (67) en journalist Nazli Ilicak (74) vrij te laten. Dinsdag werd een nieuw arrestatiebevel tegen hen uitgevaardigd. Altan vermoedde al dat hij weer gearresteerd zou worden, schrijft hij in een opiniestuk dat dinsdag op nrc.nl verscheen en woensdag in deze krant staat. Ilicak was dinsdag voor zover bekend nog niet in hechtenis genomen. De twee kregen in 2017 levenslang, waarna de straf enkele malen werd verlaagd tot respectievelijk 10,5 en negen jaar. Na drie jaar mochten ze alsnog gaan. (NRC)

Opinie pagina 18-19