Voetbal

VVV-Venlo ontslaat trainer Robert Maaskant (50)

VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant ontslagen. De Limburgse eredivisieclub besloot maandag in te grijpen na een reeks van zeven nederlagen in de eredivisie. Tussendoor werd VVV ook uitgeschakeld in het bekertoernooi, door de amateurs van Groene Ster.

Maaskant was bezig aan zijn eerste seizoen in Venlo. De 50-jarige Schiedammer werkte daarvoor als technisch directeur bij Almere City FC. Het is de tweede trainerswissel dit seizoen in de eredivisie. Jaap Stam stapte twee weken geleden op bij Feyenoord, hij werd opgevolgd door Dick Advocaat.

„Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts”, zegt directeur Marco Bogers van VVV. „De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag.”

Maaskant debuteerde met een zege op RKC Waalwijk. Zijn ploeg won enkele weken later ook bij FC Utrecht en van FC Groningen. Daarna volgde echter een serie nederlagen, veelal met grote cijfers. Zo verloor VVV zaterdag in Almelo met 6-1 van Heracles. Maurice Steijn wordt genoemd als mogelijke opvolger. (ANP)