Voetbal

Toernooi om de Spaanse Supercup vindt komende drie jaar plaats in Saoedi-Arabië

Het toernooi om de Spaanse Supercup wordt in januari 2020, en ook in de twee winters erna, gespeeld in Saoedi-Arabië. Dit maakte de Spaanse voetbalbond RFEF maandag bekend. „De internationalisering van de competitie zal de waarde ervan doen toenemen en onze zichtbaarheid vergroten”, liet de RFEF in een verklaring weten. Spanje wil een gooi doen naar de organisatie van het WK voetbal van 2030. Op de bedragen die in de Spaanse media circuleren, ging de RFEF niet in. Saoedi-Arabië zou 35 tot 40 miljoen euro per jaar betalen om de Supercup, met FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia in 2020 als deelnemers, te mogen organiseren in Jeddah. De Spaanse onderminister van sport, María José Rienda, zei dat de Spaanse regering de organisatie van de competitie „in landen waar vrouwenrechten niet worden gerespecteerd” niet steunt. (Reuters)