Sesamstraat

Vlaamse actrice ‘Oma Paula’ Sleyp (88) is overleden

Actrice Paula Sleyp had al enkele jaren gezondheidsproblemen.
Actrice Paula Sleyp had al enkele jaren gezondheidsproblemen. Foto ANP

De Vlaamse actrice Paula Sleyp, bekend als ‘Oma Paula’ uit Sesamstraat, is op 88-jarige leeftijd overleden. Sleyp had al enkele jaren gezondheidsproblemen. Van 1982 tot 2010 was ze te zien in de Nederlandstalige versie van Sesamstraat, waar ze vaak aan de keukentafel in gesprek ging met Tommie en Ieniemienie. Sleyp stopte vanwege haar gezondheidsproblemen in 2010 met acteren. „We hebben zo veel mooie herinneringen aan Paula”, zegt de NTR, die Sesamstraat uitzendt, tegenover ANP in een reactie. „Een heel warme vrouw met een groot gevoel voor humor. Zij kon de hele vloer laten bulderen van het lachen.” (NRC)