Georganiseerde misdaad

Vermoorde advocaat Wiersum voor zijn dood geobserveerd

De in september geliquideerde strafrechtadvocaat Derk Wiersum werd de weken voor zijn dood geobserveerd door criminelen, bevestigt de politie na berichtgeving van De Telegraaf . Een gestolen Volkswagen en Renault zijn gebruikt voor „verschillende voorverkenningen”. Een witte Opel was vermoedelijk de vluchtauto. Vlak na de moord zaten er twee personen in de Opel: de schutter en een bestuurder. Een van hen is gearresteerd. Op beelden van omgevingscamera’s zou te zien zijn dat de auto’s sinds augustus rondreden in de Amsterdamse wijk Buitenveldert, waar Wiersum werd doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., die belastende verklaringen heeft afgelegd over Ridouan Taghi - de meestgezochte crimineel van Nederland. Vermoed wordt dat Taghi verantwoordelijk is voor de moord. (NRC)