Bedreigd Fruitbedrijf

Verdachten afpersingszaak krijgen per ongeluk personeelsgegevens

Personeelsgegevens van een Gelders fruitbedrijf dat werd bedreigd, zijn door een fout van het Openbaar Ministerie in het strafdossier terechtgekomen. Hierdoor hebben de verdachten toegang gekregen tot deze gegevens. Dat bevestigt het OM maandag na berichtgeving van De Telegraaf. „We betreuren dat dit gebeurd is”, schrijft het OM. De personeelsgegevens werden in mei verzameld in een onderzoek naar cocaïnehandel via het fruitbedrijf in Hedel, schrijft De Telegraaf. Het bedrijf werd afgeperst, waarna de eigenaren naar de politie stapten. Sindsdien zouden de eigenaren zwaar beveiligd worden. Met de lijst probeerde het OM te onderzoeken of medewerkers betrokken waren bij de drugshandel. Bij het opstellen van het strafdossier had deze informatie verwijderd moeten worden. (NRC)