Veldrijden

Europese titels voor Kastelijn en Van der Poel

Yara Kastelijn op weg naar de Europese titel.
Yara Kastelijn op weg naar de Europese titel. Foto Soenar Chamid/ANP

De Nederlandse Yara Kastelijn heeft zondagmiddag op Italiaanse bodem tamelijk verrassend de Europese titel in het veldrijden veroverd. Bij de mannen was de uitslag zoals verwacht: daar won Mathieu van der Poel voor de derde achtereenvolgende keer het EK. Kastelijn, 22-jaar oud, soleerde op het zware parcours in Silvelle naar het goud. Ze nam in de eerste ronde al afstand van haar concurrenten en kwam met een voorsprong van 12 seconden op de Italiaanse Eva Lechner over de meet. Kastelijn onttroonde Annemarie Worst, die al vroeg in de wedstrijd afhaakte, maar desondanks naar het brons reed. Mathieu van der Poel won zijn derde Europese titel na een zware strijd met de Belg Eli Iserbyt. Met een ultieme versnelling in de laatste ronde wist Van der Poel los te komen en het goud te bemachtigen. Iserbyt eindigde kort na hem als tweede, Laurens Sweeck werd derde. (ANP)