Politie

Zeventig arrestaties na zoektocht naar ‘mobiele bandieten’

De politie heeft afgelopen week zeventig arrestaties verricht bij een landelijke actie tegen zogenoemd mobiel banditisme. Dat heeft de politie zondag laten weten. Agenten controleerden van dinsdag tot en met vrijdag extra intensief op rondreizende bendes uit het buitenland die zich schuldig maken aan zaken als winkeldiefstal, inbraken en oplichting. Ongeveer de helft van de arrestaties deed de politie tijdens speciale verkeerscontroles, waarbij verdachte auto’s aan de kant werden gezet. Daarnaast konden alle agenten een helpdesk raadplegen wanneer ze iemand aanhielden. De helpdesk controleerde of een arrestant bekend was als lid van een mobiele bende. Er bleken nog eens 35 verdachten vermoedelijk tot zo’n bende te behoren, aldus de politie. Sinds een half jaar eist justitie strengere straffen tegen leden van dergelijke bendes. (NRC)