Explosie

Man verliest hand door afsteken van vuurwerk

Een 33-jarige man uit Callantsoog is zaterdagavond ernstig gewond geraakt toen hij vuurwerk afstak dat in zijn handen afging. De man raakte een hand kwijt, meldt de politie. Laat op de avond hoorden vrienden van de man een harde knal buiten bij een loods in het buitengebied. Ze zagen dat de man onder het bloed zat, verleenden eerste hulp en belden de hulpdiensten. De man werd met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. Volgens regionale media is de schade aan de loods groot. Het ongeluk komt in een tijd waarin vuurwerk al sterk ter discussie staat. Het kabinet wil vanaf 2020 zwaar vuurwerk verbieden. Verantwoordelijk bewindspersoon Stientje van Veldhoven (D66) zei vorige maand dat het kabinet verdere uitbreiding van dat verbod zal onderzoeken als deze maatregel niet voldoende is. (ANP)