Engeland

Liverpool slaat gat met grootste concurrent

In de strijd om de landstitel heeft Liverpool zondag een cruciale overwinning behaald op titelhouder Manchester City. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won de topper op Anfield met 3-1. Na twaalf speelronden is Liverpool, in 1990 voor het laatst kampioen van Engeland, nog altijd ongeslagen. De voorsprong op de verrassende nummer twee, Leicester City, is acht punten. Manchester City, nog steeds gezien als belangrijkste concurrent van koploper Liverpool, zakte door de derde competitienederlaag van dit seizoen naar de vierde plaats in de Premier League, op negen punten van de ‘Reds’.

Fabinho opende in de zesde minuut de score voor Liverpool en binnen een kwartier stond het dankzij Mohamed Salah al 2-0. In de tweede helft maakte Sadio Mané er 3-0 van en was het duel beslist. Namens Manchester City scoorde Bernardo Silva nog tegen, maar verder kwam het team van trainer Pep Guardiola niet.

Na afloop van de gewonnen topper liep Klopp in zijn eentje een korte ereronde om de uitzinnige fans te bedanken. De Duitse trainer, zeker sinds het winnen van de Champions League vorig seizoen immens populair bij de fanatieke aanhang van cultclub Liverpool, was zich terdege bewust van het belang van de zege op City. Klopp voelt ook haarfijn aan hoe groot het verlangen naar een landstitel op Anfield is. De laatste keer dat de ‘Reds’ een kampioenschap konden vieren bestond de Premier League immers nog niet eens, maar spraken Engelsen nog van First Division.

Leicester

Leicester City, dat in 2016 voor het eerst kampioen van Engeland werd, is na drie seizoenen weer terug in de race om de bovenste plaatsen. Zaterdag werd in het eigen King Power Stadium Arsenal met 2-0 verslagen. Jamie Vardy was de grote uitblinker. De spits scoorde eenmaal – zijn elfde competitiedoelpunt van dit seizoen – en voert de topscorerslijst aan. Vardy bereidde ook de 2-0 van James Maddison voor. Voor Arsenal verloopt het seizoen minder voorspoedig. De ploeg van de bekritiseerde trainer Unai Emery staat zesde. (NRC)