Duitsland

Bayern wint topper, twee records voor Lewandowski

Een week na de afstraffing door Eintracht Frankfurt (5-1) en het ontslag van trainer Niko Kovac heeft Bayern München zich opgericht. Met interim-trainer Hansi Flick op de bank won de ‘Rekordmeister’ zaterdag de topper tegen Borussia Dortmund met overtuigende cijfers: 4-0.

Robert Lewandowski scoorde tweemaal en verbeterde twee Bundesliga-records: hij heeft niet alleen de eerste elf competitieduels op rij gescoord maar maakte ook al zestien goals. Daarmee passeerde hij Gerd Müller, die in de eerste elf duels van het seizoen 1968/1969 tot vijftien doelpunten kwam.

Voor Flick was het zijn tweede overwinning in twee wedstrijden als coach, na de zege op Olympiakos Piraeus (2-0) in de Champions League vorige week. Met Flick is afgesproken dat hij in de komende interlandperiode plaatsmaakt voor een trainer die het seizoen afmaakt bij Bayern. Vooralsnog is nog onduidelijk wie. „We zullen tot nader order met hem doorgaan. Hij heeft het heel goed gedaan. We zijn erg tevreden”, zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern deelt de tweede plaats in de Bundesliga momenteel met RB Leipzig, dat zaterdag met 4-2 won van Hertha BSC. Koploper blijft Borussia Mönchengladbach, dat zondag Werder Bremen met 3-1 versloeg en een voorsprong van vier punten heeft. (NRC)