Auto-industrie

‘Daimler schrapt 1.100 managementfuncties om te bezuinigen’

Foto Reuters

De Duitse autofabrikant Daimler gaat ter bezuiniging 1.100 managementfuncties schrappen. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung vrijdag. Volgens de Duitse krant zal de Zweedse topman Ola Källenius volgende week donderdag de details van zijn bezuinigingsmaatregelen bekendmaken. Van die maatregelen is vrijdag een deel gelekt. De leidinggevende functies verdwijnen niet alleen in Duitsland, maar wereldwijd. In Duitsland zou dit betekenen dat van alle tien managementbanen binnen het bedrijf er een vervalt. Ook zouden de 300.000 werknemers het komende jaar moeten afzien van een loonsverhoging. De financiële positie van Daimler is de laatste jaren verslechterd. De verwachtingen voor dit jaar werden in februari verlaagd. (NRC)