Thuiskok

Soep met tortellini

BOLOGNA, ITALY - MARCH 29: Hand-made meat-filled tortellini, a ring-shaped pasta traditionally made in Bologna and Modena, are displayed at the renowned Tamburini salsamenteria on March 29, 2017 in Bologna, Italy. Located in the Quadrilatero market, the delicatessen dates back to 1932 and offers the best of Italian produce, notably from Bologna's fertile Po River Valley such as Parmesan cheeses, prosciutto and culatello, salumis and fresh pasta. (Photo by David Silverman/Getty Images)
BOLOGNA, ITALY - MARCH 29: Hand-made meat-filled tortellini, a ring-shaped pasta traditionally made in Bologna and Modena, are displayed at the renowned Tamburini salsamenteria on March 29, 2017 in Bologna, Italy. Located in the Quadrilatero market, the delicatessen dates back to 1932 and offers the best of Italian produce, notably from Bologna's fertile Po River Valley such as Parmesan cheeses, prosciutto and culatello, salumis and fresh pasta. (Photo by David Silverman/Getty Images)

Tot slot een soep die wat lichter van smaak is, want als je alleen maar romige soep zou eten, ben je er al snel klaar mee. Daarom een Italiaanse tomaten-spinaziesoep, die u kunt aanvullen met verse tortellini en ricotta. Zodat u, ook als u alleen de recepten van deze week gebruikt, kunt blijven variëren.

Snijd de lente-uien fijn, inclusief een deel van het groen. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de tomaten, tomatenpuree en bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur tien minuten koken.

Voeg drie tot vijf minuten voor het eind van de kooktijd de tortellini toe en twee minuten voor het eind de spinazie. Pluk de blaadjes van de basilicum. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met basilicum. Serveer met een schep ricotta.