In beeld

Dit zijn indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Patricia Arce, burgemeester van het Boliviaanse stadje Vinto, vertelt aan journalisten hoe ze door antiregeringsbetogers uit het gemeentehuis werd gesleurd. De boze meute besmeurde haar met rode verf en knipten deels haar haren af. Het is in Bolivia onrustig sinds de eerste ronde van presidentsverkiezingen, die volgens de oppositie niet eerlijk zijn verlopen.
Foto Jorge Abrego / EPA
In Sevare, een stad in Mali, poseert een groep jonge Fulani-mannen met hun wapens. Diepe armoede en de isolatie van de Fulani drijft velen in de armen van aan Al-Qaida gelieerde terroristische groepen. Een lokale zakenman organiseert ‘demobilisatiekampen’ om de jonge Fulani niet in verleiding te brengen te kiezen voor de jihad.
Foto Marco Longari / AFP
De Al-Jumhuriyabrug in Bagdad is het toneel van antiregeringsprotesten. Al weken gaan Irakezen de straat op en eisen ze radicale veranderingen in het politieke systeem.
Foto Ahmad Al-Rubaye / AFP
Negen Amerikanen, behorende tot een mormoonse gemeenschap, zijn om het leven gebracht in Mexico toen zij in een hinderlaag liepen en hun auto’s onder vuur werden genomen. De Amerikaanse president Donald Trump riep op tot een ‘oorlog’ tegen het toenemende geweld door Mexicaanse bendes.
Foto Jose Luis Gonzalez / Reuters
In de Chileense hoofdstad Santiago raken demonstranten slaags met de oproerpolitie. Het protest in het Zuid-Amerikaanse land begon als reactie op een voorgenomen verhoging van de tarieven voor het openbaar vervoer, maar is uitgegroeid tot een beweging die pleit voor vermindering van de sociale ongelijkheid in het land.
Foto Jorge Silva / Reuters
Duitsland staat stil bij de val van de Berlijnse Muur, zaterdag dertig jaar geleden, met tal van activiteiten en festiviteiten. Op een stukje oorspronkelijke muur in Berlijn wordt de schildering My God, Help me to Survive this Deadly Love van Dmitri Vroebel – met een kussende Leonid Brezjnev en Erich Honecker – geprojecteerd.
Foto John MacDougall / AFP
Russische troepen marcheerden 78 jaar geleden langs het Kremlin in Moskou richting het front. Ieder jaar wordt met een militaire parade gevierd hoe de Russen zich in 1941 tegen nazi-Duitsland keerden en zich mengden in de Tweede Wereldoorlog.
Foto Dimitar Dilkoff / AFP
Zelfreflectie, daar draait het om in een nieuw museum in Amsterdam. Youseum wil dat de bezoeker tussen het selfies maken en het posten op sociale media door over zichzelf nadenkt.
Foto Koen van Weel / EPA
Terwijl de wereld overschakelt op andere vormen van energie, weg van kolen, doet Bangladesh het tegenovergestelde: er zijn plannen voor ten minste 29 kolencentrales. In Gabtoli, een van de buitenwijken van hoofdstad Dhaka, lossen arbeiders de lading van een vrachtschip: kolen.
Foto Munir Uz Zaman / AFP
Een kameel laat zijn ‘danskunsten’ zien tijdens de traditionele en een van ’s werelds grootste kamelenmarkten in Pushkar, in de Indiase deelstaat Rajasthan. Jaarlijks komen duizenden handelaren naar het plaatsje om met name kamelen te verhandelen.
Foto Himanshu Sharma / AFP
De vermoedelijke dader van een steekpartij in een winkelcentrum in Hongkong wordt overmeesterd door omstanders. De man verwondde zeker vier mensen nadat hij pro-Chinese leuzen riep en in discussie kwam met andere, anti-Beijing-gezinden. Hongkong is al maanden het toneel van protesten tegen de bemoeienis van China met Hongkong. In het winkelcentrum ontmoetten demonstranten elkaar.
Foto EPA
Pas als je je bewust bent van de dood, kun je leven. Al zeker 25.000 Koreanen hebben deelgenomen aan een ‘levende begrafenis’ waarbij ze een testament schrijven en ongeveer tien minuten in een gesloten doodskist liggen.
Foto Heo Ran / Reuters
Bij de al weken durende straatprotesten in Chili tegen de sociale ongelijkheid in het land vielen zeker twintig doden en duizenden gewonden. Chili’s president Sebastián Piñera kondigde harde maatregelen aan toen de protesten zich hadden verplaatst naar een van de chicste wijken van Santiago.
Foto Javier Torres / AFP
Een erewacht luistert de ontmoeting tussen de Franse president Emmanuel Macron en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping op. China en de EU maakten afspraken over onder meer de bescherming van Europese producten als feta en Franse wijnen.
Foto Nicolas Asfouri / AFP
Het najaar is het seizoen voor de spreeuwentrek. In kleinere groepjes vliegen groepjes spreeuwen, om in de avond samen te komen, op zoek naar een slaapplaats. De samensmelting van verschillende groepjes leidt tot een heus spreeuwenballet, zoals hier in Schotland.
Foto Phil Noble / Reuters