Thuiskok

Cassavesoep

Aan cassave ben ik verslingerd sinds ik een keer in Indonesië cassavechips kreeg geserveerd. Ik rijd er nog steeds graag voor om naar de toko, al hoeft dat tegenwoordig nauwelijks meer omdat ook grote supermarkten deze chips verkopen. Met rauwe cassave heb ik daarentegen nauwelijks gekookt en daarom leek me dit een mooie gelegenheid deze soep, die onder meer veel gegeten wordt in Suriname, hier te maken. Je kunt hem serveren met de walnoten en spekjes zoals hier beschreven staat, maar laat de spekjes weg of vervang ze door bijvoorbeeld tofu en je hebt een heerlijke vegetarische soep.

Schil de cassave en snijd hem in stukjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, gemalen walnoten en cassave toe en bak ze een paar minuten. Voeg de bouillon en melk toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat op middelhoog vuur circa 25 minuten sudderen. Verhit intussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes uit. Schep de vaste ingrediënten uit de soep in een blender en voeg de slagroom toe. Maal fijn en breng de soep op de gewenste dikte met bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Hak de walnoten grof. Serveer heet met de walnoten en uitgebakken spekreepjes.