Recensie

Recensie Muziek

Perfecte balans tussen ijzige en zweterige tracks

Broederliefde bracht aan het begin van dit decennium eigenhandig de Caribische swing in de Nederlandse hiphopscene. Met hun nieuwe album Broeders onderstreept het vijftal de liefde voor het muzikant-zijn maar vooral voor elkaar.

Sinds 2014 verschijnt er ieder jaar een album van de Rotterdamse vriendengroep. Op de vorige twee (We Moeten Door en We Moeten Door 2) wisten ze perfect te balanceren tussen vlammende raps en lekker zangerige refreintjes. Dat concept bouwen ze uit als geen ander. Ook op Broeders staan zweterige reggaetonproducties (‘One, Two, Three’) haaks op ijzige trapbeats (‘That’s My Life’).

Uit de tracks kun je halen dat ze dankbaar zijn voor de verandering die muziek heeft gebracht in hun leven, voor de onderlinge vriendschap en voor de liefde van hun familie. De onderwerpkeuze is volwassener, net als de minder explosieve voordracht als voorheen. De jongens van Broederliefde zijn mannen geworden.