Recensie

Recensie Muziek

Ciao Lucifer stuitert vrolijk alle kanten op

Het Gooise duo Ciao Lucifer stelt zich tot doel om geen podium te verlaten voordat ze de hele zaal aan het dansen hebben gekregen. Voor een popfenomeen dat zich nadrukkelijk aanprijst als lo-fi klinkt hun debuutalbum opmerkelijk goed, met ironische popliedjes en dwarse discoritmes die evenveel gemeen hebben met de blanke eightiessoul van Hall & Oates als de slimme indiepop van Vampire Weekend. Ciao Lucifer heeft een gemeenschappelijk bandjesverleden met Jett Rebel en het verschil is duidelijk: waar Jett richting toegankelijke funkrock ging houdt Ciao het bij dwarse popexperimenten waarin denken en dansen om voorrang strijden. Verraderlijk zoet is hun samenzang in de aantrekkelijke popliedjes ‘Anywhere’ en ‘Make Me Beg’, om in het bonkige ‘Why Would I?’ plaats te maken voor een moordlustig sentiment. ‘Pay Back What You Owe’ laat het minimale dansritme ontsporen in vervormde bassen en een losgeslagen tempo, op een album dat vrolijk alle kanten op stuitert.