Boeken

Peter Buwalda wint jaarlijkse BookSpot Lezersprijs

Peter Buwalda heeft woensdag de BookSpot Lezersprijs gewonnen met zijn boek Otmars zonen. Vijftig lezers uit Nederland en Vlaanderen kozen woensdag het winnende boek. Dit werd bekendgemaakt in de uitzending van RTL 5 Uur live. Buwalda krijgt een bedrag van 10.000 euro. Ook Lieve Joris was genomineerd, met haar boek Terug naar Neerpelt, evenals Bart Van Loo met De Bourgondiërs. Vorig jaar won Tommy Wieringa de Lezersprijs met De heilige Rita. In maart noemde NRC-recensent Thomas de Veen Otmars zonen „een buitengewoon boek” dat op „vrijwel alle punten Bonita Avenue overtreft”. Met zijn boek is Buwalda ook genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs die op donderdag 14 november wordt uitgereikt, voorheen bekend als de AKO Literatuurprijs. (NRC)