PSV onderuit in Linz, AZ wint ruim van FC Astana

PSV kwam op voorsprong tegen LASK Linz, maar verloor met 4-1. AZ behaalde een 5-0-overwinning, terwijl Feyenoord met 1-1 gelijk speelde tegen Young Boys.
PSV'ers verlaten teleurgesteld het veld na de 4-1-nederlaag in Linz.
PSV'ers verlaten teleurgesteld het veld na de 4-1-nederlaag in Linz. Foto Kerstin Joensson/AP

PSV heeft donderdag in de groepsfase van de Europa League een gevoelige nederlaag geleden. De club verloor met 4-1 op bezoek bij het Oostenrijkse LASK Linz. AZ verging het beter. De Alkmaarders wonnen in Kazachstan opnieuw met ruimte cijfers van FC Astana: 0-5. Feyenoord speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Young Boys uit Zwitserland.

In Linz kwam PSV al snel op voorsprong. Daniel Schwaab zette de Eindhovenaren al in de vijfde minuut op 0-1, uit een strafschop. In de laatste veertig minuten draaide de thuisploeg het duel echter volledig om, onder meer dankzij twee goals van invaller João Klauss.

Bij een overwinning was PSV zo goed als zeker geweest van een plek in de volgende ronde, maar nu zakt de ploeg naar de derde plek in de poule. LASK heeft net als PSV 7 punten, terwijl koploper Sporting Portugal er 9 heeft.

Ruime zege

Myron Boadu opende in Kazachstan na een halfuur spelen de score voor AZ. De ploeg liep in de tweede helft uit naar een ruime voorsprong op FC Astana, dat afgelopen weekend landskampioen werd. Fredrik Midtsjø en Oussama Idrissi breidden de score binnen een kwartier na rust uit naar 3-0.

Een kwartier voor tijd scoorden Pantelis Hatzidiakos en Boadu beiden binnen één minuut. Twee weken geleden won AZ thuis al met 6-0 van Astana. AZ blijft na vier wedstrijden ongeslagen en heeft nu acht punten.

Feyenoord leidde in de Kuip tegen Young Boys vanaf de 18de minuut. Steven Berghuis benutte toen een penalty. De Zwitserse landskampioen kwam twintig minuten voor tijd dankzij Marvin Spielmann op 1-1. Feyenoord staat na vier wedstrijden derde in de groep, drie punten achter Young Boys en Glasgow Rangers.