Tennis

Kim Clijsters (36) stelt rentree uit, geen Australian Open

Kim Clijsters doet niet mee aan de Australian Open in januari volgend jaar. De 36-jarige Belgische tennisster heeft via de sociale media laten weten nog niet klaar te zijn voor haar rentree in het professionele circuit: „Ik herstel van een knieblessure.” Clijsters zegt wel „vastberaden” te zijn om na ruim zeven jaar afwezigheid weer mee te gaan doen op het hoogste niveau. Clijsters, voormalig nummer 1 op de wereldranglijst, stopte in 2012 met toptennis. Ze won tijdens haar loopbaan 41 toernooien, waaronder vier grand slams: drie keer de US Open en een keer de Australian Open. In 2007 stopte Clijsters op 23-jarige leeftijd al eens vanwege de vele blessures waar ze destijds mee te kampen had. Twee jaar later baarde ze opzien door, één maand na haar comeback, als speelster met een wildcard de US Open te winnen. (ANP)