Honkbal

New York Yankees laat kortestop Didi Gregorius (29) gaan

Didi Gregorius mag vertrekken bij New York Yankees. De club besloot geen gebruik te maken van de optie om de 29-jarige kortestop één seizoen langer vast te leggen, tegen een vooraf vastgesteld jaarsalaris van 17,8 miljoen dollar (16 miljoen euro). Hij mag nu als zogenaamde free agent transfervrij vertrekken naar een andere club in de Major League Baseball. Gregorius werd bij de Yankees in 2015 de opvolger van clubicoon Derek Jeter, het afgelopen seizoen miste de geboren Amsterdammer een groot aantal wedstrijden door een elleboogblessure. Gregorius heeft zelf aangegeven zijn loopbaan graag te willen vervolgen bij de Yankees, maar die moeten nu wel concurreren met andere geïnteresseerde clubs. In vijf seizoenen werd Gregorius nooit kampioen met de 27-voudige winnaar van de World Series. (NRC)