Honkbal

Nederland verliest ook derde en laatste groepswedstrijd

De Nederlandse honkballers hebben ook hun derde en laatste groepswedstrijd in de Premier 12 verloren. Het team van bondscoach Hensley Meulens ging in het derde duel op het toernooi voor de beste twaalf honkballanden van de wereld met 10-2 onderuit tegen gastland Mexico. Het Nederlandse koninkrijksteam had in Guadalajara eerder in de groep verloren van Team USA en van de Dominicaanse Republiek en was daardoor al kansloos voor het bereiken van de superronde met de beste zes landen. Mexico kwam meteen in de eerste inning op 2-0 en bouwde die voorsprong uit met scores in de derde, zevende en achtste inning. Nederland kon daar pas in de achtste inning bij een achterstand van 8-0 twee punten tegenover zetten. Op een honkslag van Yurendell de Caster scoorden Gianfranco Wawoe en Kalian Sams. (ANP)