Brieven

Brieven

Al weken volg ik de acties van de boeren. Veilig en beschermend vanuit mijn eigen dorp. Ik hoef de weg niet op, de stad niet in. Ik doe alles zoveel mogelijk op de fiets en te voet. Terwijl boeren ongestraft de weg blokkeren, het Nederlanders moeilijk maken, het Malieveld oprijden, deuren vernielen en over dranghekken rijden. Ik ben moeder van twee jongens die een goede toekomst willen en zich ernstig zorgen maken over het klimaat en de ecologische crisis. Daarom hebben zij zich aangesloten bij Extinction Rebellion. Natuurlijk moeten ze overzien welke impact deze vreedzame en creatieve acties hebben voor de stad en zijn inwoners. Mijn oudste zoon zat bij de 130 mensen die bij de demonstraties werden opgepakt (Ruim 130 arrestaties bij nieuwe klimaatblokkade Amsterdam, 12/10). Hij nam het risico; alles voor het goede doel, een betere aarde. Waarom laat de linkse stadspolitiek mensen arresteren en vervolgens uren alleen in de cel zitten? Na zeven uur achter de tralies gezeten te hebben, werden ze vrijgelaten en buiten zingend ontvangen. Zij zijn gewone mensen, die zich gewoon zorgen maken over de aarde, en die gewoon hun stem willen laten horen, maar die vervolgens gewoon een boete krijgen van enkele honderden euro’s per persoon. Hoe ongewoon.