Voetbal

Transferverbod dreigt voor Cardiff City in zaak-Sala

Cardiff City krijgt een transferverbod als de club niet binnen 45 dagen zes miljoen euro betaalt aan FC Nantes voor de verongelukte spits Emiliano Sala. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA maandag bekend. Sala (28) kwam in januari op weg naar Cardiff om het leven toen zijn vliegtuigje neerstortte boven Het Kanaal. Over de transfersom van 15 miljoen Britse pond (ruim 17 miljoen euro) ontstond onenigheid tussen beide clubs. Cardiff City zegt dat de aankoop van Sala niet was afgerond op het moment van de crash waardoor FC Nantes nog verantwoordelijk was voor de Argentijn. De club eist zelfs een schadevergoeding van 2 miljoen euro. De FIFA stelt dat de transfer was beklonken voordat Sala opsteeg en dreigt Cardiff City met een transferverbod van anderhalf jaar. De club uit Wales gaat tegen de uitspraak in beroep bij sporttribubaal CAS. (NRC)