Voetbal

Huirne nieuwe algemeen directeur van Roda JC

Herman Huirne is met onmiddellijke ingang benoemd als algemeen directeur van Roda JC. De supermarkteigenaar maakt deel uit van de groep ondernemers die onlangs het beheer kreeg over bijna tachtig procent van de aandelen van de Limburgse voetbalclub. Huirne is de opvolger van Hessel Meijer, die sinds de zomer bij Roda waarnemend directielid was. De eerstedivisionist maakt dit seizoen een turbulente periode door. Die werd vooral veroorzaakt door financiële problemen en de mislukte overnamepoging van de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega. Vorige week presenteerde de groep ondernemers waar Huirne toe behoort, een bankgarantie van ruim 900.000 euro voor de noodlijdende club. Die was door de KNVB-licentiecommissie geëist. Met die garantie is het voortbestaan van Roda JC voorlopig gewaarborgd. (ANP)