Superrijk

Quote 500: Nederland telt recordaantal miljardairs

Nederland is opnieuw meer miljardairs rijker. Zakenblad Quote telde er voor de Quote 500 een recordaantal van 37, zes meer dan vorig jaar. En net als vorig jaar komt een aantal van de grootste stijgers op de lijst met vijfhonderd rijkste Nederlanders uit de techwereld. Zo is oprichter Steven Schuurman van Elastic, dat technologie ontwikkelt voor zoekmachines, de grootste stijger op de rijkenlijst (vermogen 1,1 miljard euro, plek 29). In al zijn onbekendheid valt de naam op van Remon Vos van CTP Invest, de grootste projectontwikkelaar in Tsjechië. Zijn eerste notering in de Quote 500 is op plek 19, met een vermogen van naar schatting 1,5 miljard euro. Een andere trend die dit jaar doorzet, is dat de vijfhonderd rijkste Nederlanders opnieuw een stuk rijker zijn geworden. (NRC)