Openbaar Vervoer

NS schrapt abonnementen en korting tijdens middagspits

De korting op een treinkaartje tijdens de middagspits verdwijnt. De Nederlandse Spoorwegen heeft dinsdag bekendgemaakt dat het Voordeelurenabonnement dat nu nog40 procent korting geeft tussen 16.05 uur en 18.25 uur, vanaf 1 januari 2021 alleen nog korting tijdens daluren biedt. Volgens de NS is dit nodig vanwege de toegenomen drukte in de trein tijdens de middagspits. Momenteel hebben nog 700.000 treinreizigers dit abonnement. Tijdens de ochtendspits is al langer geen korting mogelijk. De NS heeft dinsdag ook aangekondigd dat het aantal abonnementen in de loop van volgend jaar afneemt van 22 naar 11. Het gaat volgens de woordvoerder vooral om „dubbelingen”. Met de veranderingen handelt de NS naar adviezen van consumentenorganisaties en feedback van reizigers. (NRC)