Recensie

Recensie Film

Breinloos genieten van bikkelharde actie

Misdaadfilm ‘The Gangster, The Cop, The Devil’ is een zeer genietbare, extreem gewelddadige misdaadfilm uit Zuid-Korea, die baadt in neonlicht.

Kim Mu-yeol als ‘The Cop’ in ‘The Gangster, The Cop, The Devil’.

Kim Mu-yeol als ‘The Cop’ in ‘The Gangster, The Cop, The Devil’.

The Gangster, The Cop, The Devil is een strak gestileerde, gewelddadige misdaadfilm uit Zuid-Korea. Dit lijkt het soort film waar regisseurs als Quentin Tarantino en Nicolas Winding Refn de mosterd halen, maar in dit geval is het eerder andersom.

The Gangster, The Cop, The Devil is een op ware gebeurtenissen gebaseerd wraakverhaal dat zich afspeelt op de neonverlichte straten van Cheonan. In bedrieglijk zoet paars, groen en rozerood wordt gangsterbaas Jang Dong-su op een avond in zijn auto overvallen en bijna dood achtergelaten. Ego gekwetst. Dus vergelding. Samen met de maniakale politieagent Jung Tae-seok zet hij de jacht in op wat de mysterieuze seriemoordenaar K blijkt te zijn.

De film was eerder dit jaar buiten competitie te zien in Cannes, waar de remakerechten meteen aan Sylvester Stallone zijn verkocht. Dit soort films wordt in Hollywood niet zo veel meer gemaakt, in plaats daarvan worden ze tot een bingewaardige serie uitgerekt. Maar breinloze hardboiled actie laat zich het best genieten in de late avondvoorstelling in een bioscoop.