Al-Baghdadi

‘Zus overleden IS-leider vast na Turkse inval in provincie Aleppo’

De zus van de voormalige IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is volgens bronnen binnen de Turkse autoriteiten maandag aangehouden. Rasmiya Awad (65) is opgepakt in de Syrische provincie Aleppo. Dit verklaarde een hooggeplaatste functionaris. Ook haar echtgenoot, schoondochter en vijf kinderen zouden zijn opgepakt. De zus van Al-Baghdadi is een potentiële „inlichtingengoudmijn”, zei de ambtenaar. „Haar kennis [van IS] kan een enorme bijdrage leveren aan ons begrip van de groepering en ons helpen meer boeven te vangen.” Abu Bakr al-Baghdadi kwam anderhalve week geleden om bij een inval van Amerikaanse speciale eenheden in het dorp Barisha, in de provincie Idlib. Hij blies zich volgens president Trump op, toen hij achternagezeten door militairen een tunnel in was gevlucht. (AP/Reuters)