Noord-Frankrijk

Zeker 29 gewonden bij ongeluk Flixbus

De Flixbus belandde in Noord-Frankrijk tegen de vangrail.
De Flixbus belandde in Noord-Frankrijk tegen de vangrail. Foto Francois Lo Presti/AFP

Bij een ongeluk met een Flixbus in het noorden van Frankrijk zijn zondag zeker 29 mensen gewond geraakt. Vier inzittenden raakten ernstig gewond, meldde persbureau AP. De bus vervoerde passagiers van Parijs naar Londen, maar belandde rond het middaguur op zijn zijkant tegen de vangrail langs de snelweg A1. Aan boord waren 32 personen, inclusief de chauffeur. Het ongeluk vond plaats tussen Amiens en Saint-Quentin en gebeurde vermoedelijk toen het voertuig een afrit afreed. Flixbus zegt dat het gaat om een bus van een lokale partner. Volgens Franse media rukten hulpdiensten met groot materieel uit om de gewonden te helpen. Een deel van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. De passagiers kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Australië, Roemenië, Rusland en Frankrijk. (NRC)