Italië

Balotelli wil veld verlaten na racistische geluiden op tribune

Opnieuw is de Italiaanse Serie A ontsierd door een racisme-incident. Mario Balotelli dreigde zondag in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Hellas Verona van het veld te stappen. De spits van Brescia trapte, uit boosheid na racistische geluiden, de bal hard de tribune in en liep achter het doel langs richting de catacomben. Zijn ploeggenoten wisten hem tot bedaren te brengen. Het duel werd hervat en Balotelli scoorde in de slotfase nog, maar kon een nederlaag van Brescia niet voorkomen: 2-1. In Italië waren er dit seizoen al diverse incidenten. Lazio Roma werd vorige maand gestraft door de UEFA voor racistisch gedrag van de fans in het Europa League-duel met Stade Rennes. Eind september eiste FIFA-voorzitter Gianni Infantino maatregelen van de Italiaanse bond tegen racistisch gedrag in stadions. (ANP)