Duitsland

Bayern-trainer Kovac per direct weg na echec tegen Frankfurt

Niko Kovac vertrekt per direct als trainer van Bayern München. „De resultaten van ons team in de afgelopen weken lieten zien dat er gehandeld moest worden”, zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Bayern ging zaterdag met 5-1 onderuit bij Eintracht Frankfurt. Dat was na de thuisnederlaag tegen Hoffenheim de tweede verliespartij dit seizoen in de competitie. Bayern staat met achttien punten op de vierde plaats, op vier punten van koploper Borussia Mönchengladbach. Kovac begon in de zomer van 2018 als coach van Bayern. Assistent-trainer Hans Flick neemt voorlopig de taken van de Kroaat bij Bayern over. Hij zal in de Champions League-wedstrijd woensdag tegen de Griekse club Olympiakos en zaterdag bij de topper tegen Borussia Dortmund, als interim-coach op de bank zitten. (ANP)