Britse verkiezingen

Brexiteer Nigel Farage wil niet zelf het Lagerhuis in

Leider van de Brexitpartij Nigel Farage stelt zich niet verkiesbaar bij de komende Britse parlementsverkiezingen op 12 december. Dat zei hij zondag tegen de BBC. In plaats van zelf een zetel te willen winnen, zegt Farage in het hele land campagne te willen voeren tegen premier Boris Johnson. „We gaan uitleggen waarom de Brexit-deal van Boris de hoop van 17,4 miljoen mensen verraadt.” Johnson stuurde aan op verkiezingen in de hoop zijn steun in het Lagerhuis te vergroten en alsnog de Brexit te regelen. Farage trachtte de afgelopen week vergeefs een verkiezingspact met Johnson te sluiten om samen voor een ‘No Deal-Brexit’ te gaan. Farage zit wel in het Europees Parlement. Zijn Brexit-partij won in mei 28 van de 73 Britse zetels. (NRC)