Zeker 29 gewonden bij ongeluk Flixbus in Noord-Frankrijk

Vier van de inzittenden zijn ernstig gewond geraakt. Hoe de bus op zijn zijkant heeft kunnen belanden, is onduidelijk.
Het ongeval vond plaats in de buurt van Estrées-Deniécourt (departement Somme).
Het ongeval vond plaats in de buurt van Estrées-Deniécourt (departement Somme). Foto Francois Lo Presti/AFP

Bij een ongeluk met een Flixbus in het noorden van Frankrijk zijn zondag zeker 29 mensen gewond geraakt. Vier inzittenden raakten ernstig gewond, meldt persbureau AFP. De bus vervoerde passagiers, onder wie van Parijs naar Londen.

De bus belandde rond het middaguur op zijn zijkant tegen de vangrail langs de snelweg A1. Aan boord waren 33 personen, van wie er 22 niet uit Frankrijk kwamen. Het ongeluk vond plaats tussen de Franse steden Amiens en Saint-Quentin en gebeurde vermoedelijk toen het voertuig een afrit afreed. Volgens Flixbus gaat het om een bus van een lokale partner.

Volgens Franse media rukten hulpdiensten, waaronder de brandweer en ambulances, met groot materieel uit om de gewonden te helpen. Een deel van hen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een deel van de passagiers kwam uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Australië, Roemenië, Rusland en Frankrijk. Aanvankelijk werd door de Franse autoriteiten ook gemeld dat er een Nederlander aan boord was, maar dit werd later ingetrokken.

Begin oktober raakten in Frankrijk bij een ongeluk met Flixbus ook al 17 mensen gewond, ook kwam een passagier om het leven. Die bus was onderweg naar Toulouse. De budgetvervoerder is de grootste aanbieder van busreizen in Europa.

Twitter avatar Gendarmerie_80 Gendarmerie de la Somme Grosse mobilisation de la #gendarmerie et de l’ensemble des services de l’État pour prendre en charge les victimes d’un #paccident de bus sur l’#A1. Les gendarmes assurent notamment la libre circulation afin d’éviter le sur-accident et la sécurisation des bagages des passagers https://t.co/NecjSE3yAa